2009 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
admin
Yönetici Kayıt Tarihi: 01.Ocak.2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 46 |
Alıntı Cevapla
Konu: 2009 Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı Gönderim Zamanı: 06.Şubat.2009 Saat 09:41 |
BAŞVURMA SÜRESİ : 9 - 27 Şubat 2009 2.1 BAŞVURMA VE GİRİŞ KOŞULLARI Durumları aşağıdaki maddelere uyan adaylar Yazılı Sınav için başvurabilirler. 2.1.1 Genel Koşullar DİKKAT ! Askerlik tecili 1 Mayıs 2010 tarihinden önce tamamlanan adayların askerlik şubelerinden tecil haklarının olup olmadığını öğrenerek başvurmaları, adayların maddi ve manevi kayba uğramalarını engelleyecektir. i) Yapılacak sınavlarda başarılı olarak belirlenen kontenjan içerisinde yer almak, DİKKAT ! Askerliğini yapmakta olan adaylar, bütün sınavları kazansalar dahi, terhis belgesindeki terhis tarihi 1 Mayıs 2010 tarihinden sonra olanların kesin kayıt ve kabul işlemleri yapılmayacaktır. 2.1.2 Sağlık ile ilgili Koşullar a) Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin, jandarma sınıfında muvazzaf astsubay adaylarında aranacak sağlık yeteneklerine ilişkin bölümünde gösterilen sağlık koşullarına sahip olmak ve sevk edileceği tam teşekküllü asker hastanesinden “Muvazzaf Jandarma Astsubay Olur.” kaydını içeren sağlık kurulu raporu almak, DİKKAT! Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ndeki sağlık niteliklerini taşımadıkları sonradan anlaşılan adayların, askerî hastanelerin verecekleri Sağlık Kurulu Raporuna dayanılarak, eğitimöğretim yılı içerisinde okulla ilişikleri kesilmektedir. 2.1.3 Yaş, Boy Uzunluğu ve Vücut Ağırlığı ile ilgili Koşullar a) Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak (en fazla 1982 doğumlu olmak), önlisans mezunları için 25 yaşından büyük olmamak (en fazla 1984 doğumlu olmak), Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Adayların yaşının hesaplanması, gün ve aya bakılmaksızın 2009 yılından adayın doğum yılı çıkarılmak suretiyle yapılır. Bu husus sınavlar ve kayıt – kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir. 2.1.4 Öğrenim Durumu ile ilgili Koşullar a) Tablo-2’de kaynak olarak belirtilen üniversite ve Tablo-3’te belirtilen fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından en az önlisans eğitim düzeyinde mezun olmak veya en geç 1 Mayıs 2010 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak (Önlisans veya lisans son sınıf öğrencisi olup 1 Mayıs 2010 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olan adaylar da başvurabileceklerdir. Ancak, 1 Mayıs 2010 tarihine kadar mezun olamayan adayların okula kayıtları yapılmayacaktır.) , Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilenler, sınavı kazanmış olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlandırılmazlar. DİKKAT ! Jandarma Genel Komutanlığı; başvuruların başlamasından, sınavların yapılması ve Jandarma Astsubay Temel Kursundaki eğitim-öğretimin sona ermesine kadar geçen süre içerisinde giriş koşulları, sınavların şekli, uygulanması, değerlendirilmesi, okulun süresi ve eğitim-öğretim programları üzerinde istediği değişiklikleri önceden haber vermek kaydıyla yapabilir. Adaylar kılavuzda yer alan bütün şartları ve değişiklikleri kabul etmiş sayılırlar. |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |