MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı) Polis Koleji sınavlarının tarihini 10 Haziran 2007 olarak açıkladı.
Polis Kolejine Öğrenci alımının ikinci aşaması olan ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Koleji Giriş Sınav aşaması ile ilgili olarak;
Polis Koleji Aday Tespit Sınavında başarılı olan adaylar, 6-10 Ağustos 2007 tarihleri arasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır.
Mülakat Sınavı ; 6-7 Ağustos 2007
Beden Eğitim Sınavı ; 8-9 Ağustos 2007
Yazılı (test) Sınav ; 10 Ağustos 2007 tarihinde yapılacaktır.
Not: Polis Koleji Giriş Sınavında başarılı olan aday öğrenciler puan ve tercih durumuna göre Polis Kolejlerine yerleştirilecektir
• Polis Koleji Giriş Sınavı: “Polis Koleji Aday Tespit Sınavı”nda başarılı olan adaylar ayrıca; Polis Kolejinde Mülakat, Beden Eğitimi ve Yazılı Sınav olmak üzere 3 ayrı sınava tabi tutulacaktır.
1.Mülakat Sınavında; Adayın konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir. Mülakat sınavında adaylar yanlarında şort getirecektir. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, beden eğitimi sınavına alınacaktır.
2.Beden Eğitimi Sınavında; Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, belirlenen bir parkurda atlama, sıçrama, şınav, mekik, koşu gibi çeşitli hareketleri içeren beden eğitimi sınavına tabi tutulacaktır.
Polis Kolejine alınacak öğrencilerin beden eğitimi sınavları, aşağıda belirlenen istasyondan oluşan parkurda zamana karşı yapılacaktır.
Adaylar, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan aldıkları takdirde başarılı sayılacaklardır. Adaylar sırasıyla;
1- SIÇRAMA (1. İstasyon) : Jimnastik sırasına tutunarak veya tutunmadan erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) kez ayakları ile sağa sola sıçrama haraketi yapacaktır.(Jimnastik sırası 40 veya 50 cm yüksekliğinde 30-40 cm genişliğinde sıra veya sehpa olabilir.)
2- DÜZ-TERS TAKLA (2.İstasyon) : Sıçrama istasyonunu tamamlayan aday, yer minderinden öne doğru bir düz takla atacak, minderden inmeden geriye bir ters takla ile dönecektir.
3- ŞINAV (3.İstasyon) : Vücudunun hiçbir yerini dışarı çıkarmadan, vücudunu dik vaziyette tutarak sadece kollarını açmak ve kapamak sureti ile erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) adet şınav yapacaktır.
4- MEKİK (4.İstasyon) : Sırt üstü yatarak bacakları kırılmadan ve mindere yapışık vaziyette eller ensede olacak şekilde yüzünü dizlerine değdirerek erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) kez mekik hareketi yapacaktır.
5- 25 METRE KOŞU (5.İstasyon) : Mekik hareketini tamamlayan aday süratle bitiş çizgisine kadar koşacaktır.
Koşunun bittiği yerde kronometre ile tespit edilecek süre adayın puanının belirlenmesinde kullanılacaktır.
3.Yazılı Sınavda; Matematik, Fen, Türkçe ve Dil Yeteneği, Sosyal ve Yabancı dil sorularından oluşan test usulüyle aşağıda belirtilen ağırlıklarda yazılı sınav yapılacaktır.
Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Değerlendirme Komisyonu sorumluluğunda, yazılı sınav kağıtları optik okuyucu ile bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilecek ve ilan edilecektir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır.
Kaynak : MEB
Web Stats |