Ana Sayfa     |     Üyelik     |    Forum     |    Reklam     |     İletişim        21 Kasım 2024 Perşembe
Üye Olmak İçin Tıklayınız    Soru Sormak İçin Tıklayınız
facebook twitter
Kullanıcı Adı:   Şifre:   

DİL SINAVLARI


Aöf E-Öğrenme

Aöf E Öğrenme
 Açıköğretim öğrencilerinin ücretsiz olarak 7 gün 24 saat yararlanabilecekleri Açıköğretim e-Öğrenme Portalı;

• e-Alıştırma
• e-Kitap
• e-Televizyon
• e-Sınav
• e-Danışmanlık
• e-SesliKitap
• e-Destek

bileşenlerinden oluşmaktadır. TTNet üzerinden internete bağlanan öğrencilerimiz, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://eogrenme.aof.edu.tr  web adresinden erişim sağlayabilmektedirler. Eğer Türk Telekom hatlarında bir arıza varsa http://eogrenme.anadolu.edu.tr  adresini kullanarak ULAKNET hatları üzerinden erişmeyi deneyiniz.

2.1. Oturum Açma

Açıköğretim e-Öğrenme Portalına giriş, oturum açma, fakülte seçimi, bölüm seçimi ve ders seçimi olmak üzere dört adımdan oluşmaktadır.

Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, T.C. Kimlik Numaranız ile Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, Öğrenci Numaranız ile açıköğretim sistemine kayıtlı öğrenci değilseniz, konuk yazarak ve Oturum Aç düğmesine tıklayarak oturum açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca “Temel Bilgi Teknolojileri” ve “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi” derslerini alan örgün fakülte öğrencileri de T.C. Kimlik Numaralarını girerek Açıköğretim e-Öğrenme Portalında oturum açabilirler.

2.1.1. Fakülte Seçimi

Fakülte Seçiniz bölümü 3 fakülte ve 2 programdan oluşmaktır. Bu bölümde, kayıtlı olduğunuz fakülteyi ya da programı seçiniz.

2.1.2. Bölüm Seçimi

Seçilen fakülteye ait bölümler Bölüm Seçiniz kutucuğunda görüntülenecektir. Kutucuktaki listeden kayıtlı olduğunuz bölümü seçerek, ders seçme bölümüne geçebilirsiniz.

2.1.3. Ders Seçimi

Seçilen fakülte ve bölümün ardından ders seçimi bölümünde, seçilen bölüme ait dersler, Ders Seçiniz kutucuğunda listelenecektir. Açıköğretim e-Öğrenme Portalı menüsünde programlara ait derslerin tümü listelenmektedir. Bu listede öğrencilerin sorumlu olduğu ve olmadığı bütün dersler bulunmaktadır. Çalışmak istediğiniz dersi listeden seçerek o derse giriş yapabilirsiniz.

Hangi derslerden sorumlu olduklarını bilmeyen açıköğretim öğrencileri sorumlu oldukları dersleri şu şekilde belirleyebilirler:

• Birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin birinci sınıftaki bütün derslere kayıtları yapılmaktadır. Öğrenciler kayıtlı oldukları programlarda hangi derslerin bulunduğunu kayıt kılavuzlarından öğrenebilirler.
• Üst sınıfa geçemeyen öğrenciler tekrar etmek zorunda oldukları dersleri sınav sonuç belgelerinden öğrenebilirler.
• Üst sınıflara geçen öğrenciler hangi derslerden sorumlu olduklarını Kayıt Yenileme Kılavuzlarında bulabilirler.
• Üst sınıfa borçlu geçen öğrenciler hem üst sınıftaki bütün derslere hem de sınav sonuç

belgelerinde belirtilen tekrar etmek zorunda oldukları derslere kaydedilirler.

Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzları, Anadolu Üniversitesi - Açıköğretim Sistemi – Kılavuzlar bölümünde bulunabilir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi – Fakülteler – Açıköğretim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Sitesi – Fakülteler – İşletme Fakültesi ya da Anadolu Üniversitesi – Fakülteler – İktisat Fakültesi sayfalarında ilgili bölümlere girilerek bütün yıllara ait derslerin listesi görülebilir.

Ders seçiminin ardından, o derse ait e-öğrenme hizmetlerinin yer aldığı ekran görüntülenir. Sayfanın sol bölümünde, Dersin Künyesi ve eÖğrenme,Hizmetleri Menüsü bulunmaktadır.

2.1.4. Dersin Künyesi Bölümü

Dersin Künyesi bölümünde derse ait kitap bilgileri ve okutulduğu bölümler hakkında bilgiler verilmektedir. e- Öğrenme hizmetlerinden yararlanmak için sol bölümdeki menüden ilgili bağlantıya tıklanmalıdır. (Örneğin e-Sınav hizmetinden yararlanmak için menüden e-Sınav seçeneğine tıklanmalı.)

2.1.5. Ders Değiştirme ve Açıköğretim e-Öğrenme Portalından Çıkış

Bulunduğunuz dersten çıkıp başka bir derse giriş yapmak için, sağ üst köşede bulunan Ders Seç seçeneğine tıklanmalıdır. Ders Seç seçeneğine tıkladıktan sonra Açıköğretim e-Öğrenme Portalının Fakülte Seçimi ekranına geri dönülmüş olacaktır. Fakülte ve bölüm seçiminden sonra farklı bir ders seçilebilir.

Sistemden ve dersten güvenli olarak çıkış işlemi için, sağ üst köşede bulunan Çıkış seçeneğine tıklanmalıdır.

2.1.6. Açıköğretim e-Öğrenme Portalına Kimler, Nerelerden Erişebilir?

Açıköğretim e-Öğrenme Portalından, açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencileri ile Batı Avrupa Programlarına kayıtlı öğrenciler ve “Temel Bilgi Teknolojileri” ile “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi” derslerini alan Anadolu Üniversitesinin örgün programlarına kayıtlı öğrenciler yararlanabilirler.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi olmayıp, Açıköğretim e-Öğrenme Portalını incelemek isteyen kullanıcılar “konuk” adıyla giriş yaparak sınırlı kullanım olanağından yararlanabilirler.

Açıköğretim e-Öğrenme Portalına ev, işyeri ya da internet kafelerdeki internet bağlantısı olan bilgisayarlardan erişilebilir.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Uşak illerinde bulunan Açıköğretim Bilgisayar Destekli Eğitim Laboratuvarlarındaki bilgisayarlar, randevu almak koşuluyla ücretsiz olarak Açıköğretim e-Öğrenme Portalından yararlanmak amacıyla kullanılabilir. e-Televizyon programları Açıköğretim Bilgisayar Destekli Eğitim Laboratuvarlarında önceden bilgisayarlara yüklenmiş halde çevrimdışı olarak öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

2.1.7. Açıköğretim e-Öğrenme Portalı İçin Hangi Yazılımlar Gereklidir?

Açıköğretim e-Öğrenme Portalından yararlanabilmek için Internet Explorer 5.01 ve üstü tarayıcı kullanıyor olmanız gerekmektedir.

e-Kitap ve e-Alıştırma hizmetlerinden faydalanabilmeniz için Macromedia Flash Player 7 eklentisinin tarayıcınızda yüklü olması gerekmektedir.

e-Televizyon hizmetindeki videoları izleyebilmeniz için Windows Media Player (sürüm 9.0) adlı yazılımın bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir.

2.1.8. Açıköğretim e-Öğrenme Portalına Hangi Tarihlerde ve Saatlerde Erişmek Daha Uygundur?

Sınavların yaklaştığı günlerde Açıköğretim e-Öğrenme Portalına giriş çok yoğun olacağından, bu tarihlerde sistem yavaşlayacaktır. Bu durumda özellikle bilgisayarınıza indirerek çalışmanız gereken e-Televizyon ve e- Sesli Kitap gibi hizmetleri sistemin kullanım yoğunluğunun daha az olduğu öğretim yılı başında bilgisayarınıza yüklemenizde yarar bulunmaktadır.

Aşağıdaki tablolarda Açıköğretim e-Öğrenme Portalına giriş-çıkış trafiği ile ilgili grafikler yer almaktadır.

Bağlanan sayısının çok olduğu gün veya saatlerde, online bağlanarak kullanabileceğiniz hizmetlerde (e- Alıştırma, e-Kitap, e-Sınav) ekranların açılması, ekranlar arası geçişler, yine diğer günlere oranla daha ağır gerçekleşecektir. Bu durumda aşağıdaki tablolarda görülen, bağlanma sıklığının nispeten daha düşük olduğu saat ve günleri tercih edebilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri, diğer günlere oranla giriş sayısının az olduğu ve 12:00 ile 16:00 saatleri arasında sisteme girişin diğer saatlere göre daha çok olduğu gözlenmektedir. Bu durumda, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına erişim hızı konusunda sorun yaşamamak için, Cumartesi ya da Pazar gününü veya herhangi bir günün 12:00 ile 16:00 saatleri dışındaki saatleri tercih etmeniz tavsiye edilir.

Copyright © 2002- 2015 Sinavlar.Net. Bu site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, döküman, fotoğraf, resim Sinavlar.Net sitesi yönetiminden izin alınmadıkça kullanılamaz, yazılı izin alındıktan sonra kaynak gösterilmek suretiyle yayınlanabilir, her ne suretle olursa olsun ticari amaçla çoğaltma ve yayma yapılamaz.

    Web Stats    Valid HTML 4.01 Transitional